PROGRAM :: Muzički program
  Petak, 17/10/2014, 21 : 30
Festival Paralel - Grant Hart

Grant Hart, koosnivač i lider jednog od najuticajnijih garažnih bendova XX veka, Hüsker Dü, nastupiće sa bendom u Kulturnom Centru Grad, a u okviru trećeg PARALEL­-a, Beogradskog Festivala Subkulture.

Nakon prošlogodišnjeg upečatljivog nastupa Lojda Kola, PARALEL nastavlja tradiciju predstavljanja autorskih ličnosti i zvezda nezavisne scene, iako je u slučaju Grant Harta reč o, ovdašnjoj publici, već više nego dobro poznatom autoru - kompozitoru, tekstopiscu, pevaču, bubnjaru, gitaristi, ali i dizajneru omota gotovo svih  albuma Hüsker Dü.

Posle razlaza čuvenih Hüsker Dü, osnovao je sastav Nova Mob, da bi se zatim, nakon nekoliko godina, posvetio solo karijeri, gradeći zavidnu beskompromisnu andergraund biografiju. Rasturanje harizmatičnih Hüsker Dü, te razlaz Grant Harta i Boba Moulda, svakako predstavlja jedan od legendarnih stvaralačkih sukoba savremene pop kulture.

Interesantno je da je Hart u Beograd prvi put došao baš početkom zlokobnih 90­-ih, prkoseći tako tadašnjoj kulturnoj i svakoj drugoj blokadi ovih prostora, a našoj publici se nakon toga vraćao u nekoliko navrata.

Grant Hart, na Beogradski Festival Subkulture – PARALEL, dolazi sa pratećim bendom, a u okviru evropske promocije svog duplog albuma “The Argument”. Pored novijih pesama, publika će imati priliku da čuje i dobro poznate stvari iz Hüsker Dü opusa.

Karte po ceni od 1200 dinara, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima, kao i na dan u koncerta u KC Grad po ceni od 1400 dinara.

NAZAD