PROGRAM :: Filmski program
  Subota, 25/03/2017, 20 : 00
RPDR Serbia: RuPauls Drag Race Season 9 Premiere Viewing Party

RuPaul's Drag Race zamišljen je kao televizijski šou, a postao je globalni fenomen. Svet je zavoleo "drag" kao umetničku disciplinu, a "queens" bivaju prepoznate kao beskompromisne zabavljačice. Ova sinkretička forma zahteva talenat, ali se ceni i dugogodišnji rad na sebi, te ostavlja malo prostora za uspeh mediokriteta, što je primetila publika različih godina, iz drugačijih staleža i pozadina uopšte. One dizajniraju sopstvene haljine, u njima plešu i izvode scene pred kamerama, pevaju i lipsyncuju kao da im život od toga zavisi.

Takmičarski deo šoua je potraga za novom američkom dreg super zvezdom, što neke od njih i jesu postale. One su na naslovnim stranama eminentnih magazina, snimaju duete sa pop zvezdama, nastupaju na prestižnim dodelama nagrada, izdaju albume i rade na gledanim filmovima i serijama. Njihov uticaj na modu je nemerljiv, bilo kroz sopstvene linije ili saradnje sa uglednim dizajnerima.

Ne morate biti fanovi samog šoua da biste prepoznali neko od velikih imena koje danas jesu Alaska Thunderfuck, Bianca Del Rio, Violet Chachki, Bob The Drag Queen, Ekaterina Petrovna Zamolodchikova (iako je tvoj tata zove Katya), Willam Beli, Sharon Needles, Courtney Act, Kim Chi, Miss Fame, Victoria Parker - Porkchop i mnoge druge.

Njihovi fanovi na društvenim mrežama broje se u milionima, a među njima ima visokoprofilnih zvezda kao što su Lady Gaga, Björk, Miley Cyrus, Olivia Newton-John, Gigi Hadid, Chloë Sevigny, Dita Von Teese, Kathy Griffin, Demi Lovato, Alyssa Milano, Khloe Kardashian, Nicole Scherzinger, Blondie...

Sezona 9 počinje 25. marta (u našoj vremenskoj zoni) kada će se predstaviti novih 13 kraljica.

RPDR Serbia i Kulturni centar GRAD pozivaju vas na Viewing Party!

Jedinstvenu priliku da uživate u šou toliko popularnom da je dobio mesto na kultnoj televiziji VH1, iako ostaje u produkciji World of Wonder.

Tokom trajanja sezone, svake subote od 20h gledamo epizodu premijerno emitovanu samo nekoliko sati pre toga!

NAZAD