PROGRAM :: Muzički program
  Četvrtak, 25/05/2017, 22 : 00
Jazz u Gradskoj bašti - Miloš Čolović Trio

Miloš Čolović Trio nastupiće 25.05. u KC Grad-u. Sastav čine trojica talentovanih mladića (Andreja Hristić – klavir, Miloš Grbatinić – bubnjevi i Miloš Čolović - kontrabas), koji redovno nastupaju u različitim sastavima sa nekim od najistaknutijih muzičara na Beogradskoj dzez sceni. Tako je njihov talenat i entuzijazam zapažen 2016. god na takmičenju “The Best Musical Mind” gde ovaj trojac biva nagrađen prvim mestom u kategoriji za najbolji ansambl. Takmičenje je održano u Beogradu i podržano od strane Berklee College of Music -a.  Ovu prestižnu titulu prati objavljivanje debi albuma tokom ove godine. Pored toga, ovi momci čine ritam sekciju kvinteta Uglješe Novakovića (sa Andrejom Stankovićem) što će uživaoci džeza moći da poslušaju na Uglješinom debi albumu krajem ove godine.
Miloš Čolović (1998) jedan je od najmlađih aktivnih džez muzičara u Beogradu, gde već sa 13 godina upisuje džez odsek SMŠ Stanković (bas gitara i kontrabas, u klasi prof. Predraga Revišina) a nakon diplomiranja upisuje i vokalno-instrumentalni odsek (kontrabas u klasi prof. Srđana Stošića). Njegov talenat prepoznali su mnogi umetnici sa domaće, ali i međunarodne džez scene. Neki od muzičara sa kojima je nastupao su: Adam Nussbaum, Stejpko Gut, Brad Leali, Steve Fishwick,  Claus Raible, Amikam Kimelman, Oleg Kireyev , Max Kochetov, Jelena Jovović, Sofija Knežević... Iako mlad, Miloš Čolović već poseduje bogato festivalsko iskustvo sviravši na Jaffa Jazz Festivalu u Tel Avivu, Beogradskom džez festivalu, Pančevačkom džez festivalu, Belgrade Saxperience festivalu i Bass Passion festivalu u Beogradu. Pored toga, bio je i jedan od 10 finalista svetskog takmičenja u kategoriji džez kontrabasa, BASS PRAGUE 2016.
Andreja Hristić (1988) rođen je u Beogradu gde završava nižu i srednju muzičku školu ''Stanković'' u klasi prof. Miloša Krstića. Svoje muzičko obrazovanje nastavlja u Lincu na Anton Bruckner Univerzitetu a kasnije prelazi na postdiplomske studije na “Berklee College of Music-u” u Bostonu. Nastupao je na brojnim koncertima I festivalima kako na domaćoj, tako i na evropskoj i americkoj sceni u različitim sastavima.Imao je priliku da sarađuje sa eminentnim izvođačima poput Joris Dudlija,Alan Praskina,Hari Sokala,Dejana Pecenka, Peter Herbolchajmera, Dzimi Koba,Rici Bajraha,Rej Santizija i mnogim drugim. Od 2012. radi u srednjoj muzickoj skoli” Josif Marinkovic” u Vršcu kao redovni profesor dzez klavira. Trenutno zivi u Beogradu I od nedavno predaje džez klavir u srednjoj muzičkoj školi “Stanković”.
Miloš Grbatinić, (1994) aktivno se bavi muzikom od svoje 13.godine kada upisuje saksofon i udaraljke u nižoj muzičkoj školi u Šidu. Školovanje nastavlja u Novom Sadu u klasi prof. Srđana Palačkovića, a kasnije u Beogradu upisuje Fakultet muzičke umetnosti na odseku za džez bubnjeve u klasi profesora Miroslava Karlovića. Od tada aktivno sarađuje sa mnogobrojnim džez muzičarima Beograda,a 2015.godine postaje i član Big Band-a Radio Televizije Srbije.
Veliko nam je zadovoljstvo što će publika KC GRAD-a imati priliku da čuje ove talentovane momke u četvrtak 25.05, kada će ovaj trojac izvesti autorske kompozicije Miloša Čolovića, ali i standardne džez numere.

Cena karte 200 rsd

NAZAD