PROGRAM :: Kulinarski program
  Ponedeljak, 22/05/2017, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Spačekisti

Nakon trogodišnje pauze, aKlub Beograd ponovo na Delikatesnom ponedeljku!

Spačekisti* Beograda (i svi koji se tako osećaju) razmeniće 22. maja s gostima KC Grada nanovije informacije o Svetskom susretu spačeka* (2CV Worldmeeting), koji se ovog leta održava u Portugaliji, kao i sveže vesti iz holandskih i francuskih fabrika delova za Sitroenovu A seriju*. Moći ćete, naravno, da naručite za sebe spaček, dijanu, ami ili mehari, u boji po želji (rok isporuke je oko godinu dana, nekad i dve)… I slušaćete super muziku, i nagledaćete se fotografija automobila taman dovoljno  do narednog maja... Ili juna. I naravno, kao i ranijih godina, sa hauba, krila i krovova uglancanih spačeka i dijana moći ćete da probate ukusne porcije kamping-specijaliteta – hrane koju spremamo i jedemo na našim 2CV* putovanjima po Srbiji, regionu i Evropi.

U bašti KCG ni ovog puta neće biti trulih šasija, zamašćenih motora ili zapeklih trapova, ali će se o njima s ogromnim entuzijazmom diskutovati.

Dobrodošli!

Cena bona: 150 din

---

* Spačekisti - ljubitelji i vlasnici spačeka i srodnih modela automobila iz Sitroenove serije "A" (dijana, ami, mehari). Raznih godišta i stanja, kao i njihovi automobili. Mahom fini, dobro raspoloženi i solidno uhranjeni. Poslednji spaček proizveden je 27. jula 1990. godine, dijane se ne proizvode od početka osamdesetih godina, ali vlasnici ovih automobila uprkos tome i dalje funkcionišu kao velika međunarodna sekta – pomažu se, dopisuju, razmenjuju fotografije, popravljaju svoje ljubimce  i obavezno se, u prolazu, pozdravljaju na putu... Za nešto više od četiri decenije XX veka proizvedeno je više od osam miliona ovih automobila, a društvene mreže su poslednjih godina doprinele tome da se “spačekizam” kao virus proširi čitavim svetom - od Japana i Australije, do krajnjeg severa Rusije! Na međunarodnim skupovima vlasnika spačeka, koji se održavaju svake "neparne"godine u nekoj od evropskih zemalja, neretko se skupi i po desetak hiljada automobila koji, zajedno sa svojim vlasnicima i njihovim prijateljima i članovima porodica, doputju s raznih krajeva planete. Voila!

NAZAD