PROGRAM :: Muzički program
  Petak, 23/06/2017, 20 : 00
HERSPECTIVE : Adélys (FR) + Nadja + Ana Avramov

Tri kantautorke. Tri senzibiliteta. Tri izraza.

Na otvorenu scenu KC Grada stižu tri kantautorke : Adélys, Nadja i Ana Avramov. Dajući moderno ruho i sopstveni pečat klasičnim žanrovima (rok, šansona, džez, pop), ove tri mlade umetnice pokazuju da ženskim glasovima na savremenoj evropskoj kantautorskoj sceni ne nedostaje nadahnuća.

Adélys (FR)
Glas, klavir i sempler dovoljni su francuskoj kantautorki Adélys da svojim poetičnim tekstovima i šarmantnim nastupom na suptilan način dočara mala i jednostavna zadovoljstva svakodnevnice.

Adélys na savremen način nastavlja tradiciju francuske šansone mešajući je sa uticajima klasične muzike i džeza. Kompozicije ove originalne pijanistkinje i pevačice mekog glasa bez sumnje podsećaju na čuvenu francusku kantautorku Barbaru. Adélys iza sebe ima tri izdanja (Danse P’tite Fille, Le Sel, Tactile), evropske turneje (Nemačka, Danska, Švajcarska, Češka), ali i zapažene koncerte u Parizu gde je nastupila kao predgrupa Žan-Luj Oberu, predvodniku kultnog francuskog rok benda Téléphone.

https://www.youtube.com/watch?v=BsEQ1zZVQDU
www.adelys.eu

Nadja
Nadja je indie / art rock / singer-songwriter projekat iza koga stoji Nađa Vračarić iz Novog Sada. Muziku stvara pod uticajem St. Vincent, Arcade Fire, The Beatles, a od 2013. godine kada je stupila na scenu imala je preko 30 nastupa među kojima je i nastup na Exit Festivalu 2016. godine. Prošle godine izdala je svoj debitantski demo EP "Venus in Gemini" koji možete besplatno preuzeti na njenoj bandcamp stranici :

https://vnadja.bandcamp.com/album/venus-in-gemini
https://www.facebook.com/vrnadja/?pnref=lhc

Ana Avramov
Ana Avramov je posle dugogodišnjeg iskustva u različitim autorskim bendovima razvila specifičan muzički stil koji se kreće unutar koordinata dream pop melodija gitare i ravničarske melanholije njenog kontra-alt vokala. Solo projekat Ane Avramov inspirisan je intimnim i minimalističkim instrumentalnim aranžmanom pesmama i ekspresivnošću njenog vokala. Muzika Ane Avramove blisko je povezana sa bendom In Absentias, koji je 2015. godine objavio debi EP Far Out i koji trenutno radi na snimanju albuma.

https://inabsentias.bandcamp.com/
http://www.inabsentias.com/sr/

NAZAD