PROGRAM :: Radionice
  Sreda, 15/11/2017, 10 : 00
Umetnost za sve! Javni čas crtanja po modelu

Kulturni Centar GRAD u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti, Dizajnerskom školom i Austrijskim kulturnim forumom organizuje prvi javni čas crtanja kao deo novog programa „Umetnost za sve“. U okviru ovog programa zainteresovani učesnici imaće priliku da se u galeriji Kulturnog Centra GRAD posvete crtanju po modelu sarađujući sa umetnicima, profesorima ali i zanimljivim modelima. Rezultati javnog časa u vidu pop up izložbe biće predstavljeni publici istog dana.

Prvi javni čas crtanja posvetićemo radu čuvenog austrijskog slikara Egona Šilea (Egon Schiele), verovatno najbitnijeg predstavnika figurativnog slikarstva sa početka dvadesetog veka. Šileov prepoznatljiv i jedinstveni stil ogleda se u ekspresivnim crtežima intenzivnih izraza sirove seksualnosti koji su prevazilazili granice normativnog.

U ulozi modela koji će nam verujemo biti dobra inspiracija, naći će se Maja Atanasijević – Zipa Yoma.

Čas je zakazan za 15. novembar u terminu od 10 do 16h u Velikoj galeriji Kc Grada. Zainteresovani se mogu javiti na mail@gradbeograd.eu. Potrebno je poneti pribor za crtanje, podlogu i papire. Participacija će iznositi simboličnih 200 dinara.

Pop up izložba će istog dana od 19h predstaviti rezultate javnog časa publici.

Projekcija austrijskog igranog filma “Smrt i devojka” o životu Egona Šilea počinje u 20h.

Ulaz slobodan

NAZAD