PROGRAM :: Muzički program
  Ponedeljak, 01/01/2018, 22 : 00 - 02/01/2018
VIS Limunada i Šlageri Beograd – detoks / relaks za reprizu

VIS Limunada neguje muziku inspirisanu trajnim vrednostima popularne kulture 50-ih i 60-ih godina XX veka, sa posebnim osvrtom na specifičnosti jugoslovenske kulture tog perioda. Okosnica muzičkog i stilskog koncepta VIS-a Limunada je kosmoplitska omladinska kultura izražena muzikom šlagera, rock'n'roll-a, beat-a i soul-a, ovekovečena filmovima poput La Dolce Vita (Italia, 1960) i Ljubav i moda (Jugoslavija, 1961).

Po uzoru na čuveni festival Televizije Sarajevo, Beogradski šlageri drugu godinu zaredom biraju svoj šlager sezone. Kroz igru sa samim pojmom šlagera, napravili smo listu hitova, objavljenih u 2017, koji se uklapaju u našu ideju šmekerske, sentiš, devojačke, duhovite i plesne muzike. Bob Dylan, Curtis Harding, Psi, samo su neka od imena.

Tokom prazničnih dana, ovu listu ćete moći da slušate na RadioAparatu a, nakon što vas novogodišnja groznica malo popusti, dođite u KC Grad da, pored onih standardnih božićnih i ostalih hitova iz svih epoha i svih žanrova, utvrdimo gradivo i uz šlager sezone koja je za nama.

Da nam živi šlager!

NAZAD