PROGRAM za datum :: 03/02/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Petak, 03/02/2017, 22 : 00
Barka Dilo + Ilija Ludvig

Pesnici i zabavljači, bliskog nadahnuća i sličnog senzibiliteta, Ilija Ludvig i Barka Dilo za prvi zajednički koncert najavljuju energično autorsko veče savremenih šansona ! Ako volite Koena, Lu Rida, Genzbura, Brela ili Arsena, čekamo vas u KC Gradu, 3. februara !


Barka Dilo svoj četvrti rođendan proslavlja koncertima u četiri grada u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Užice, Pirot) od kojih će prvi biti na sceni KC Grada gde predstavljaju kompletan autorski repertoar.

Bend se za svoju ''novu šansonu'' inspiriše delom kantautora sa različitih područja (Brel, Koen, Genzbur, Rundek) i bogatim nasleđem svetske muzike i francuske šansone. Stvaraju ritmički ubedljive i maštovite pesme u kojima pleše svet Barke Dilo : teatralni i poetični svet putovanja, potrage, slučaja, strasti, vina i autsajdera.

Sviraju :
Nikola Dum Dum Radić - vokal, udaraljke
Milan Đorđević Cancur - gitara, prateći vokal
Milica Mici Đerić - violina, vokal
Nenad Šone Dražić - harmonika
Uroš Urke Vlajković - kontrabas, prateći vokal
Nenad Joli Đorđević - bubnjevi

Linkovi :
https://www.youtube.com/watch?v=XvO9A0ICnDg
https://www.youtube.com/watch?v=fsbFYyxnJ60
https://www.facebook.com/BarkaDilo/


Ilija Ludvig, rođen 1976.godine u Beogradu, zastupljen je na kompilacijama Jutro će promeniti sve (2007), Pesme ispod pokrivača (2013) i Jason Molina Tribute: Samo budi jednostavan/Just Be Simple (2014).

Ivan Lončarević iz Popdepresije zapisuje: “Ilija svira gitaru i peva, ima stand-up nastup tokom koncerta, izražava se i kroz pesme i vizuelno, angažovan je u borbi protiv svih nepravdi ovog sveta i voli da pokaže koliko mu je stalo do svakoga u auditorijumu. Ilija je pesnik i umetnik, zabavljač i muzičar. i Vudi Gatri i Skriming Džej Hokins i Bili Breg i Lu Rid, i Tusta i Arsen. Ilija je Ludvig.”

Muziku koju stvara, kako kaže, živi kao ono dolazeće, neostvareno prijateljstvo, strpljivo upisujući u nju pesme, kao dokument tog iščekivanja, odisejski trag istinske ljubavi. Reči koje pritom nastaju, nikada ne bivaju izgovorene. One su ili otpevane ili promrmljane. Njihovo značenje rezonuje, formirajući Ambivalens, prostorni ekvivalent sceni, u okviru kojega se ostvaruje jedna nova bliskost. Koliko se u tome uspeva, zavisi pre svega od potrebe da se etar održi živim. Ono nevidljivo.  I o da! I od hrabrosti.

http://il.yillit.com/
https://www.youtube.com/playlist?list=PL7HtbkYQoyxdvnK6dQzBwrWAxALRZk8sx
https://www.facebook.com/ilija.ludvig.mjuz/

NAZAD