PROGRAM za datum :: 20/02/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 20/02/2017, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak – Iva Farm i Trinity

Biodinamicka farma IVA farm iz Jalovika i firma Trinity Inc rade kao kooperacija, da bi promovisali sveže, visokokvalitetne proizvode organskog i biodinamčikog porekla, gurmanski ketering preko facebook/trinityveggie stranice i prisustvom vikendom na Kalenic pijaci, kao i umetničkih dogadjaja koji su povezani sa temom kako sačuvati našu prirodnu sredinu.

Nezaboravan ukus veganske i vegeterijanske hrane možete iskusiti na delikatesnom ponedeljku 20. februara od 19h gde ćete imati i mogucnost da podržite naše projekte kao što su izgradnja kuće za doseljivanje porodica za poljoprivredni rad, volontera  i stale na farmi, istovremeno i biznis kucne dostave, da bi se sirila svest u Srbiji za zdrav život i zdravu hranu.
Zs donacije ili narudjbine, više informacija facebook.com/trinityveggie

NAZAD
 
  Ponedeljak, 20/02/2017, 20 : 00 - 03/03/2017
Sonja Lundin - Dobro drvo

Februar mesec je po mnogima melanholičan, možda je s toga idealan za otvaranje izložbe Sonje Lundin pod nazivom Dobro drvo, kojom će se ova mlada samouka slikarka predstaviti beogradskoj publici. Izložba će biti otvorena u ponedeljak 20. februara u 20 časova.
Lundin je rođena u Stokholmu 1997. godine, a trenutno živi u Beogradu, što je i veoma važno za samu postavku. Studirala je filozofiju i istoriju umetnosti na Umetničkom univerzitetu u Glazgovu tokom prošlog semestra. Svoje slikarstvo do sada je predstavila dva puta u Švedskoj, jednom samostalno.
Svoje slikarstvo bazira na ekspresiji, boji a koncept na intimizmu i introspekciji.
Dobro drvo je nostalgična i sentimentalna izložba koja skreće pažnju njeno kolebljivo razumevanje pojma dom i stalno propitivanje kako zamrznuti osećaj pripadnosti. Osnovnu temu postavke čine toplina i sigurnost nastale kroz samospoznaju koju ima samo osoba sa čvrstim korenima.
Bavljenje identitetom uočeno je na savremenoj umetničkoj sceni, a kroz Veliku galeriju prošlo je mnogo umetnika koji su elaborirali ovu temu na različite načine ističući pojedine njene aspekte, pa tako i Lundin razmatra pojam doma kao nešto što određuje pripadnost individue, kao jedan od važnih aspekta identiteta.
Ime izložbe inspirisano je knjigom iz detinjstva, autora Šel Silverstajna koja se bavi detetom čiji je najbolji drug jedno nežno i skromno drvo.
Lundin u stejtmentu navodi svoje motive: „Osećaj tuge i zbunjenosti koji se mogu čitati ne samo u mom, ličnom, već i u širem i trenutno aktuelnom kontekstu. Radovi su nastali u želji da podstaknu empatiju i zahvalnost svih onih koji imaju tu privilegiju da znaju gde pripadaju, u poređenju sa svim drugima koji i dalje tragaju. Izložba ne proizvodi isključivo slatkasto-gorak ukus melanholije već i spokojno stanje za stvaranja životnih konstanti.“ 
Postavku čine slike i crteži, koji će biti zaokruženi simboličnom instalacijom, tako da povežu grad Beograd sa širom slikom koju autorka nastoji da prikaže.
Izložba je prodajnog karaktera, a biće otvorena do 3. marta.

NAZAD