PROGRAM za datum :: 27/02/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 27/02/2017, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - FIST

Festival internacionalnog studentskog teatra (FIST) osnovan je 2005. godine na inicijativu studenata Menadžmenta i produkcije pozorišta, radija i kulture na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Iz godine u godinu studenti samostalno organizuju i vode FIST kao deo prakse u okviru fakultetskog obrazovanja.

Ove godine, od 23. do 26. marta održava se 12. izdanje FIST-a sa temom CIRKUS!
Zašto cirkus? Za razliku od cirkusa kao izvođačke umetnosti i putujućih cirkusa kao vida zabave, danas u Srbiji, pri pomisli na cirkus, najpre će vam pasti na pamet satirični klovnovski aspekat koji za cilj ima izrugivanje i kritiku društva – jer se ne možemo odupreti osećaju da smo zamrznute marionete cirkuske predstave, umesto njenih zadovoljnih i nasmejanih gledaoca.
Želimo da razotkrijemo cirkus oko nas, da ukažemo na potpunu izokrenutost sistema vrednosti.
Zato vas pozivamo da sa nama žonglirate u prostoru gde postoji sloboda da se bez posledica kritikuje i problematizuje društvo oko nas, da se oseti na koji način pozorište može i treba da pokrene ne delanje; na koji način nešto ipak može da se promeni i kakav je kvalitet te promene.
Očekujemo Vas u ponedeljak, 27. februara, na Delikatesnom ponedeljsku u KC Gradu gde će tim FIST-a kuvati za sve posetioce KC Grada!
DOBRODOŠLI U CIRKUS! 
Osnovna ideja i misija FIST-a je stvaranje uslova za komunikaciju između mladih pozorišnih entuzijasta, razmenu znanja, iskustva i veština, kao i prikazivanje različitih pozorišnih studentskih praksi iz celog sveta.
Za više informacija posetite http://www.festivalfist.com/ i facebook stranicu

NAZAD