PROGRAM za datum :: 07/03/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Utorak, 07/03/2017, 18 : 00
Poigravanja kulturom?Odnosi kulture, društva i politike u savremenoj Srbiji

Kako možemo posmatrati kulturu u savremenom društvu Srbije? Zašto je i na koji način kultura potentno polje i sredstvo društvenih distinkcija, borbi i odnosa moći? Kakvu ulogu u modelovanju društva pretpostavljaju akteri kultune scene u Srbiji ? Kakvi odnosi političkih elita, kulturnih elita i građana se mogu iščitavati kroz poigravanja kulturom? Kako na te igre, strategije i borbe utiče geopolitička pozicija društva Srbije?

Kreativno mentorstvo i Kulturni centar "Grad" pozivaju vas u okviru tribine POIGRAVANJA KULTUROM? učestvujete u diskusiji o poziciji i ulozi kulture u društvenim transformacijama u savremenoj Srbiji. Tribinom POIGRAVANJA KULTUROM? želimo da stvorimo prostor za ‘igranja’ pojmom kulture u društvu Srbije iz ugla različitih disciplina, teorijskih i društvenih pozicija, ali i za tumačenja društvenih i političkih 'igara' kulturom, u kojima kultura može biti prostor, sredstvo, predmet ili subjekat igre.

U prvom delu tribine će kroz kritička kratka predavanja svoje perspektive na gore navedena pitanja ponuditi Ivana Spasić, sociološkinja i Branislav Dmitrijević, istoričar i teoretičar umetnosti, nakon čega očekujemo diskusiju, pitanja i vaše učešće.

KREATIVNO MENTORSTVO je jedinstveni mentorski program u Srbiji posvećen razvoju mladih stručnjaka u oblasti kulture i širenju ideje mentostva. Program povezuje talentovane, posvećene i angažovane mlade stručnjake aktivne u različitim oblastima kulture sa mentorima iz različitih struka, a u odnosu na njihove razvojne potrebe i interesovanja. Iz godine u godinu, okupljamo, gradimo i podržavamo zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koji dele vrednosti razmene, saradnje, međusobnog podsticanja i inspirisanja. Do sada je kroz program prošlo 100 učesnika, a trenutno je u toku treći ciklus programa 2016/2017 u kome učestvuje 50 mentora i mentija. Pogledajte više detalja o programu na našem sajtu www.kreativnomentorstvo.com.

Pozivamo vas da na ovom linku prijavite svoje učešće.

http://www.kreativnomentorstvo.com/km/wp-content/uploads/2017/02/Poigravanja-kulturom-Ivana-Spasi%C4%87-i-Branislav-Dimitrijevi%C4%87.pdf

NAZAD