PROGRAM za datum :: 08/03/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Sreda, 08/03/2017, 19 : 00
Žudnja

Žudnja, najemotivnija predstava Reflektor teatra, izvešće se 8. i 9. marta na intimnoj galeriji KC Grada od 19.00 časova.

Ove godine na Međunarodni dan žena imaćete priliku da pogledate predstavu o ljubavi, a i da dobijete sjajnu knjigu. Prvih 25 osoba koje pozovu i rezervišu karte preko nas, nominuju nekoga kome karte kupuju za praznik, osvajaju knjigu. Na dan izvođenja u KC gradu ih pored rezervisanih karata, očekuje i knjiga, koja je sadržajno bliska simbolima 08. marta.

Žena prvo treba da dobije poštovanje i ljubav, pa onda cveće i čokolade.
Međunarodni dan žena ove godine ćemo obeležiti najemotivnijom predstavom Reflektor teatra, Žudnjom. Tradicionalno, Osmi mart je dan posvećen ženama i njihovim ekonomskim, političkim i društvenim ostvarenjima. Iniciran političkim događajem, raširio se u mnogim zemljama, a najpre u bivšoj SSSR. Početak obeležavanja Osmog marta kao dana žena povezan je sa čitavim nizom akcija i protesta koje su organizovale radnice tekstilnih i drugih industrija, boreći se za poboljšanje radnih uslova. Jedan takav protest održan je 8. marta u Njujorku 1857. godine. Nakon toga su usledili protesti širom Amerike i Evrope.

Osmi mart je prihvaćen kao Međunarodni dan žena 1917. godine. Na Zapadu, MDŽ obeležavao se tokom 1910. i 1920, da bi pao u zaborav do sedamdesetih godina, kada ga ponovo iznosi na videlo probuđeni feministički pokret. Na zalaganje Aleksandre Koleonte, Lenjin je ovaj dan proglasio državnim praznikom, a od 1965. godine, ovaj dan je u Rusiji neradan. UN su od 1975. godine, koju su proglasile za Međunarodnu godinu žena, i službeno počele obeležavati MDŽ.

Žudnja je predstava Reflektor teatra, predstava o ljubavi i telentu jedne žene, Sare Kejn. Sadržaj predstave nastao je dekomponovanjem i ponovnim komponovanjem osnovnog teksta, dok autori predstave stoje pred vama i sa vama dele svoje sadržaje: poetske, ispovedne i lične, referušići se na komad Žudnja, ali i na druge Sarine drame i njenu biografiju.

Sara Kejn, savremena engleska dramaturškinja, preminula je nakon dva uzastopna pokušaja samoubistva, sa samo 28 godina. Njene drame su svedočanstvo o duhovnoj praznini čoveka, o tragediji empatije u kapitalističkom svetu i izmenjenim vrednostima koje nam sistem nalaže. Za 28 godina života napisala je pet drama zbog kojih su je isprva osporavali i vređali, da bi je kasnije svrstali među najvažnije autore s kraja 20. veka.
Žudnja, 8. i 9. mart u KC Gradu od 19.00 časova.
Svoje karte možete rezervisati na broj 0603008886.

NAZAD
 
  Sreda, 08/03/2017, 21 : 00
Bring the Noize - BeFemova osmomartovska žurka

Osmi mart je. To je savršena prilika da proslavimo sestrinstvo, hrabrost i izvojevane pobede!
Pridružite nam se za veče šljokica, kokica i glasnih žena!
Pobrinućemo se da budete napojeni energijom za predstojeće borbe!

Budi glasna - Bring the Noize!

KC Grad 21-01

21h Feministička dodela nagrada sa specijalnim gostima
22h DJ Battle - podijum za ples će odlučiti koja feministička organizacija najbolje gruva
23h DJ Mečkica

NAZAD