PROGRAM za datum :: 08/04/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Subota, 08/04/2017, 18 : 00
Nezavisna izdanja - Saveta i Slobodan Mašić - Razgovori

Kulturni Centar Grad u okviru izložbe „Velikani grafičkog dizajna - Nezavisna izdanja – Slobodan i Saveta Mašić“ organizuje razgovor na temu uloge izdavačke delatnosti Mašića koja je otpočela 1966.god. prvim nezavisnim izdanjem zbirke pesama „Pustinja“ Marije Čudine. Sa našim sagovornicima razgovaraćemo o problemima, izazovima i važnosti koju je izdavačka delatnost Slobodana i Savete Mašić imala u toku druge polovine prošlog veka u Jugoslaviji, a koja se i aktivno održala sve do 2012. godine. Pored toga, naši sagovornici podeliće sa publikom lična iskustva i sećanja na period druženja sa Slobodanom i Savetom Mašić i podsetiti na važnost njihovog stvaralaštva, koje ostaje aktuelno i danas.
Učesnici:
Jerko Denegri, istoričar umetnosti i umetnički kritičar
Milan Vlajčić, književni i filmski kritičar, esejista
Draško Miletić, pisac
Zorica Kuburović, spisateljica, lekarka i esejistkinja
Goran Babić, pisac

Razgovor će voditi Borut Vild, dizajner grafičar, profesor na Fakultetu za medije i komunikacije, Univerzitet Singidunum

NAZAD
 
  Subota, 08/04/2017, 20 : 00
RPDR Serbia: RuPauls Drag Race S09e03 Viewing Party

RPDR Serbia vas poziva na RuPaul’s Drag Race S09E03 Viewing Party hosted by Valerie Candy.

Kao i prethodne dve, ove subote gledamo i zajedno YAAASQWEEN-ujemo uz novu epizodu RuPaul’s Drag Race.

Voditeljka večeri biće Valerie Candy, retko kada u ljudskom izdanju, ali uvek “over the top”. Ukoliko pomešate klasičnu Grčku, impresionizam, ekspresionizam i nadrealizam, svejedno nećete dobiti Valerie Candy, ali ćete biti poprilično blizu.

- 20:00 Valerie Candy welcomes you to the show
- 20:30 Untucked S09E02
- 20:50 Valerie Candy lipsyncs for the gawds
- 21:00 RPDR S09E03

Tokom trajanja sezone, svake subote od 20h u KC Grad-u gledamo epizodu premijerno emitovanu samo nekoliko sati pre toga!

Za više informacija, aktuelnih mimova i gifova posetite RPDR Serbia: www.fb.com/groups/rpdrserbia

Ulaz: besplatan

*Ovaj događaj ni na jedan način nije povezan sa kompanijama Viacom, VH1, Logo, World Of Wonder ili Squarespace.
--
RuPaul's Drag Race zamišljen je kao televizijski šou 2009. godine kada je startovao, a u međuvremenu je postao globalni fenomen. Svet je zavoleo "drag" kao umetničku disciplinu, a "queens" bivaju prepoznate kao beskompromisne zabavljačice. Ova sinkretička forma zahteva talenat, ali se ceni i dugogodišnji rad na sebi, te ostavlja malo prostora za uspeh mediokriteta, što je primetila publika različih godina, iz drugačijih staleža i pozadina uopšte. One dizajniraju sopstvene haljine, u njima plešu i izvode scene pred kamerama, pevaju i lipsyncuju kao da im život od toga zavisi.

Takmičarski deo šoua je potraga za novom američkom dreg super zvezdom, što neke od njih i jesu postale. One su na naslovnim stranama eminentnih magazina, razvijaju produkcije na Brodveju, snimaju duete sa pop zvezdama, nastupaju na prestižnim dodelama nagrada, izdaju albume i rade na gledanim filmovima i serijama. Njihov uticaj na modu je nemerljiv, bilo kroz sopstvene linije ili saradnje sa uglednim dizajnerima.
Ne morate biti fanovi samog šoua da biste prepoznali neko od velikih imena koje danas jesu Alyssa Edwards, Alaska Thunderfuck 5000, Bianca Del Rio, Violet Chachki, Bob The Drag Queen, Ekaterina Petrovna Zamolodchikova (iako je tvoj tata zove Katya), Willam Beli, Sharon Needles, Courtney Act, Kim Chi, Raja Gemini, Miss Fame, Victoria Parker – (Hej) Porkchop i mnoge druge.

Njihovi fanovi na društvenim mrežama broje se u milionima, a među njima ima visokoprofilnih zvezda kao što su Lady Gaga, Ariana Grande, Björk, Miley Cyrus, Olivia Newton-John, Gigi Hadid, Chloë Sevigny, Dita Von Teese, Kathy Griffin, Demi Lovato, Alyssa Milano, Khloe Kardashian, Nicole Scherzinger, Blondie...

Jedinstvenu priliku da uživate u šou toliko popularnom da je dobio mesto na kultnoj televiziji VH1, iako ostaje u produkciji World of Wonder.

NAZAD
 
  Subota, 08/04/2017, 23 : 00
Tronic Lab 13

Tronic Lab se ovog meseca vraća svojim alternativnim počecima: witch popu, witch hopu, eletro indi popu i skandinaviji (Crystal Castles, Grimes, ABRA, Azealia Banks, Kanye West, Die Antwoord, The Knife, Gus Gus, MO etc). Za dekovima Sonja Sajzor, Memet i Mish Mash and the Little Helper.

Karte 200 rsd do 00h, posle 300 rsd

NAZAD