PROGRAM za datum :: 10/04/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 10/04/2017, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Takmičenje u pravljenju finskih pita od borovnice

“Seura” srpsko – finsko društvo po drugi put organizuje takmičenje u pravljenju finskih pita od borovnica. Prošle godine je bilo zaista teško odlučiti koji je ukus lepši, dok neki čak nisu ni stigli da probaju ovu finsku poslasticu jer je interesovanje bilo veliko, a učesnici vrlo profesionalni i umešni. Zato Vas pozivamo da nam se pridružite u druženju i zabavi i zgrabite svoje parče pite 10. Aprila u 19h u KC Gradu –u.

Kao i prošle godine, po oceni žirija, pobednik će osvojiti nagradu, ovog puta nagradno putovanje, a sav prihod od prodaje bonova biće realizovan u dobrotvorne svrhe.

Cena bona iznosi 100 dinara.

NAZAD
 
  Ponedeljak, 10/04/2017, 20 : 00 - 16/04/2017
Izložba Stazama bezimenih, fotografskog kolektiva Kamerades

Kakve posledice ima sve restriktivnije ograničavanje kretanja izbeglica i migranata na granicama ka Evropi i unutar nje u 2016. godini?

Dok se izbeglička kriza nastavlja sa neizvesnim ishodom, Kamerades kolektiv dokumentuje deo putovanja migranata kroz balkanske zemlje, fotografišući haos na granicama i lica ljudi željnih dostojanstva, koji dozivaju u pomoć, želeći samo da budu tretirani kao ljudska bića.

Kolektiv Kamerades čini šest dokumentarnih fotografa iz Srbije. Autori fotografija su: Nemanja Jovanović, Nemanja Pančić, Marko Risović, Marko Rupena, Milovan Milenković i Igor Pavičević.

Izložba u Velikoj galeriji Kulturnog centra Grad je podržana od strane UNHCRa

Izložba Stazama Bezimenih je prodajnog karaktera, sav prihod biće namenjen izbeglicama.

NAZAD