PROGRAM za datum :: 18/05/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 18/05/2017, 19 : 00
AGITPOP: TV - Samo serija sve spasava! Stranger Things i fenomen nove nostalgije

KC Grad predstavlja AGITPOP: TV - Samo serija sve spasava!
18. maj od 19:30
Stranger Things i fenomen “nove nostalgije”
Učestvuju:
Dimitrije Vojnov (onaj mali iz Tito i ja)
Marko Kon (Medo Brundo)
Predrag Ličina (Smogovac)

Spektakularni povratak rado gledanih tribina o TV serijama i filmskim fenomenima…AgitPop:TV ponovo sa svojom vernom publikom koja je uvek puno+važni učesnik u svim debatama. Novu sezonu otvaramo serijom koja umalo nije snimljena, a onda je pokosila i publiku i kritiku…Vratila se Vinona, vratio se zvuk osamdesetih, omaž Spilbergu je dirljiv do suza. Kako? Zašto? Ima li čudnijih stvari od TV trendova?

O svemu ovome će diskutovati kako gosti tako i posetioci.

Tradicionalno, (ali i liberalno) sve što je agitpopovanje vodi i moderira Jelena Đurović, to je drska žena plava.

Prethodna izdanja AGITPOP:TV možete videti na linku https://www.facebook.com/privecinema/

NAZAD
 
  Četvrtak, 18/05/2017, 22 : 00
Jazz u Gradskoj bašti - Dušan Novakov BIG JAM

Poznati bubnjar Dušan Novakov, rođeni Pančevac, živi i radi u Beču. U periodu od 1986 do 1988.god.pohađa džez seminare u Grožnju kao učenik čuvenog Reggie Workman-a. Nakon toga seli se u Grac gde upisuje Akademiju Muzičkih i Performativnih Umetnosti, a Master studije završava na Univerzitetu Umetnosti Roterdamu 1998, gde proučava perkusiju. Svoje bogato muzičko obrazovanje stečeno u Evropi kreativno nadograđuje kroz internacionalne saradnje sa mnogim bendovima i džez muzičarima širom sveta. Od 1995. do 2011. biva aktivno angažovan na čak 44 džez projekta od kojih je dovoljno navesti saradnju sa Mark Murphy-jem, Oliver Lake-om, George Cables-om, Gregory Porter-om, grupom Bluebrass Paula Zauner-a i drugim umetnicima koji su ljubiteljima džeza već dobro poznati. 2010.god sa Oliverom Kentom i Uli Langthaler-om ko-osniva trio Triple Ace – colours in jazz i izbacuje prvi album 2012.
Od samog početka svoje muzičke karijere, Dušan Novakov svira na poznatim međunarodnim džez festivalima sa muzičarima iz Amerike, Kine, Južne Afrike, Izraela, Nemačke, Austrije, bivše Jugoslavije, Poljske, Holandije, Francuske, Italije. Pored svog bogatog koncertnog i festivalskog iskustva predaje i džez bubnjeve na Muzičkom Institutu u Beču.
Beogradska publika će 18.05 u KC Grad-u imati zadovoljstvo da prisustvuje jam session-u u kome Dušan Novakov nastupa u petočlanom sastavu sa  Petrom Krstajićem (kontrabas), Draganom Ćalinom (klavir), a specijalni gosti biće Max Kochetov (saksofon) i Jelena Jovović (vokal). Uz talentovane muzičare koji čine ovaj kvintet,  uživaćemo u nesvakidašnjim interpretacijama poznatih džez standarda, a u prvom setu nastupiće i mladi muzičari iz Srednje muzičke škole Kornelije Stanković iz Beograda.

Cena karte 200 rsd

NAZAD