PROGRAM za datum :: 05/06/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 05/06/2017, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Burger House

Preko tri godine radimo na razvoju naše ideje da napravimo najbolji burger i pomfrit koji ste ikada probali. Burger House se nalazi u Nikole Spasića 3 i u Mileševskoj 65. Trudimo se da ponudimo uslugu i atmosferu u kojoj će se svaki naš gost osetiti prijatno i zadovoljno. Želimo da predstavimo “meni” koji mnogi nisu imali prilike da probaju na ovim prostorima koji se bazira na najkvalitetnijim domaćim sastojcima. Mnogi nam govore da uspevamo u tome a mi se svakim danom trudimo da budemo što bolji i da ispunimo visoka očekivanja.

KC Grad je idealno mesto za stvaranje prijatne atmosfere i zato Vas pozivamo na okupljanje uz laganu muziku, naše sočne burgere i domaći hrskavi pomfrit na već dobro poznatom Delikatesnom ponedeljku u KC Gradu 05. juna 2017 sa početkom u 19h. Vidimo se tamo!
Cena porcije/bona 150 rsd

https://www.facebook.com/BurgerHouseBH/

NAZAD
 
  Ponedeljak, 05/06/2017, 20 : 00 - 17/06/2017
Sven Marquardt - Futures Past

Nemački fotograf Sven Marquardt boraviće u Beogradu tokom juna meseca u okviru projekta Artist in Residence. Centralni događaj rezindenture biće Marquardtova izložba Future's Past koja se otvara u Velikoj galeriji KC Grada 5. juna od 20 časova, a koja će biti upotpunjena pratećim programima. Kao i u okviru svih rezidentura, umetnik će inspirisan našim gradom stvarati tokom svog boravka.

Svako ko je ušao, ili nije ušao u berlinski klub Berghain zna da upravo Sven čeka na kraju reda i odlučuje da li ćete ući u klub ili ne. Svako ko je planirao odlazak u Berghain zna ili misli da zna strategiju sigurnog ulazaka a o tome može da se sazna i na nekoliko blogova i youtube tutorijala, ali ne zna, ili možda ne zna, da je Marquardt od 2007. godine zaslužan za oblikovanje vizuelnog identiteta Berghainovog labela OstGut Ton.
Možda je zanimljiv podatak i to da se na  coveru albuma jednog od berlinskih techno producenata Len Fakija, nalazi upravo njegova fotografija- misteriozni portret starije žene, prodornog ali vrlo dopadljivog pogleda.

Marquardt ima bogatu umetničku karijeru koja je umnogome bila uslovljena društveno-političkom situacijom pre i posle pada Berlinskog zida. Rođen 1962. godine svoju karijeru otpočinje ranih osamdesetih u Istočnom Berlinu, radeći prvo kao asistent poznatog fotografa Rudolpha Schafera prevashodno u modnoj fotografiji. Od 1986. kao samostalni fotograf publikuje svoj rad u mnogim poznatim nemačkim časopisima poput Das magazin, Der Sonntag, Neues Lieben, ali i izlaže samostalno i grupno. Njegov rad je i cenzurisan u Istočnoj Nemačkoj a i sam se susretao sa cenzurom zbog negovanja specifičnog vizuelnog identiteta koji, kako se navodi nije bio u skladu sa standardima izgleda muškaraca u socijalističkoj državi.
Katharina Hausel govori o tome u publikaciji Bygone in the Future: ''Marquardtu je bilo zabranjeno da šeta centralnim delom Istočnog Berlina, a iako je tada radio za modni časopis Sybille i bio najmlađi fotograf u redakciji nije mogao da se susreće sa glavnom urednicom, koja je bila vrlo zadovoljna njegovim fotografijama''.

Izložba ''Future's Past'' reflektuje tri decenije njegovog rada, greyscale fotografije nabijene su simbolizmom kao i referencama iz istorije umetnosti koje nisu tako lako uočljive i zahtevaju pažljivo posmatranje. Rad na ulazu Berghaina svakako je inspirativan za Marquadta, iako on sam preferira da prvo upozna svoje modele i smesti ih u precizno dizajnirani dekorum, koji se pretvara u spontanu pozadinu kojom dominira jako prisustvo subjekta u jukstapoziciji sa aksesoarima i rekvizitom. Sve je u jakom kontrastu pa otuda i odabir crno-bele tehnike koja taj kontrast pojačava: fotografije snimljene na dnevnom svetlu odaju uglavnom mračnu atmosferu i auru noćnih zbivanja. Impregniranje delova prošlosti u budućnost i sadašnjost predstavlja zajedničku nit u njegovom opusu koju će publika moći da isprati na izložbi sve do 17. juna.

Podrška Goethe Institut Beograd

NAZAD