PROGRAM za datum :: 12/06/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 12/06/2017, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Indonezija

Mi smo Indonežanska Studentska Asocijacija u Srbiji (KERIS) osnovana 7.aprila 2013. u Beogradu. Glavna svrha naše organizacije jeste pružanje informacija saveta i pomoći indonežanskim studentima koji studiraju u Srbiji. Nudimo informacije koje se tiču svkakodnevnog života u Srbiji, delimo znanja o loklanim tradicijama itd. Samim tim, naša misija je ujedno i da se uključimo u što više kulturnih aktivnosti kako bismo promovisali indonežansku kulturu.

Imamo priliku da budemo domaćini na ovonedeljnom Delikatesnom Ponedeljku sa temom "Indonezijske noći" u Kulturnom Centru Grad sa početkom od 19h.
Svrha ovog događaja jeste predstavljanje indonežanske kuhinje u Beogradu,a budući da smo svesni da je hrana važni činilac određene tradicije, ova gozba istovremeno ima za cilj da predstavi srpskoj publici kulturu i tradiciju Indonezije. Uz to, kako Rachel Rey kaže "Hrana je oduvek bila povod u našoj porodici za pričanje priča, i predstavljala je za nas način da očuvamo bliskost i sećanja. Mi smo narod koji koristi hranu za zbližavanje i za bolje raspoloženje". Nadamo se da će ovaj događaj ojačati veze između naroda Indonezije i Stbije, jer za prijateljstvo je potrebna bliskost.  Svi gosti će probati tipična autentična indonežanska jela, poput prženih nudli, tradicionalnih grickalica sa razlićitim povrćem i začinima. Cena jedne porcije biće 150 dinara.

NAZAD