PROGRAM za datum :: 22/06/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 22/06/2017, 21 : 00
Jazz u Gradskoj bašti - Ivan Radivojevic quartet

Kvartet Ivana Radivojevica čine Katarina Kočetova (klavijatura), Marko Ćurčić (kontrabas) i Bogdan Ðurđević (bubnjevi), koji će izvoditi džez muziku različitih epoha u sopstvenim aranžmanina, kao i autorske kompozicije Katarine Kočetove i Ivana Radivojevića.

Ivan Radivojević je rođen 14.12.1991 u Beogradu. Pohađao je srednju muzičku školu Stanković, gde je bio na klasičnom i džez odseku za trubu. Osnovne studije džez trube završava u Lincu, Austriji, na Anton Brukner univerzitetu, dok je trenutno na master studijama na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu. Trenutno predaje džez trubu u muzičkoj školi Stanković, takođe je aktivan na beogradskoj muzičkoj sceni gde vodi svoj džez sastav i svira u više popularnih beogradskih sastava.

Katarina Kočetova (džez pijanistkinja,vokalistkinja,kompozitor i aranžer) sticala je klasično obrazovanje za klavir 7 godina i u 13-oj godini, upisala je srednju muzičku školu "Kornelije Stanković" na odseku za džez klavir. Trenutno pohađa 3. godinu SMŠ "Stanković". Bila je učesnik na par (džez) takmičenja i takođe je osvojila i nagrade na njima: "Naturalmente Piano Forte" (Italija) i "The Best Musical Mind" gde je osvojila 2. mesto. Katarina je takođe učestvovala na Lee Ritenour-ovom svetskom takmičenju "Six String Theory Competition" i zauzela 4. mesto u kategoriji za najboljeg pijanistu ritam sekcije. Prisustvovala je brojnim radionicama muzičara Brazilske,Evropske i svetske scene. 2016-te godine,nastupala je na festivalima kao što su: "Beogradski Jazz Festival"; "Pančevački Jazz Festival"; "ART AVLIJA Jazz & Blues Festival". Katarina je svirala sa mnogim svetskim muzičarima sa džez scene na jam session-ovima i koncertima kao što su: Brad Leali, Jure Pukl, Steve Fishwick, Lupa Santiago, Sidiel Vieira, Rubinho Antunes, Dusan Novakov, Oleg Kireyev,... Trenutno radi na svom prvom autorskom albumu.

Marko Ćurčić, rođen je 2. oktobra 1993. u Somboru. Još u detinjstvu pokazuje interesovanje za muziku te kao tinejdžer počinje da se bavi muzikom, svirajući bas gitaru. Postaje član par bendova, a već sa 16 godina kreće na svoju prvu evropsku turneju. Aktivno se bavi muzikom, oprobavajući se u različitim žanrovima. Dolazi do promene interesovanja što se tiče žanrova, te se on 2013. godine upisuje u beogradu muzičku školu ,,Stanković’’, na džez odsek, u klasi Predraga Revišina. Kako vreme prolazi, njegov spektar muzičkog interesovanja se širi, te se naredne godine upisuje i u muzičku školu ,,Mokranjac’’, gde svira klasični kontrabas u klasi Uroša Jovanovića. Sa kamernim orkestrom nastupa više puta u Kolarčevoj Zadužbini i na koncertima u Nemačkoj i Češkoj. Nastupao na festivalima širom Srbije kao sto su Exit, Nišvil itd. Aktivno nastupa sa Katarinom Kočetovom i njenim triom, kao i sa bendom Kal širom Evrope.

Bogdan Đurđević je učenik drugog razreda Srednje muzičke škole “Stanković” – džez odsek, instrument bubnjevi, u klasi profesora Dušana Ivaniševića, i drugi razred Srednje muzičke škole “Josip Slavenski” – odsek za udaraljke, u klasi prof. Mione Backović, prof. Aleksandra Radulovića i prof. Miloša Branisavljevića, instrumenti: doboš, marimba, timpane, vibrafon. Tokom dosadašnjeg školovanja osvojio je nekoliko važnih nagrada na međunarodnim takmičenjima udaraljki u svojim kategorijama i bio finalista takmičenja “The Best Musical Mind” – prvog takmičenja u balkanskom regionu iz oblasti savremene muzike. 

Cena karte 200 rsd

NAZAD