PROGRAM za datum :: 29/06/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Četvrtak, 29/06/2017, 21 : 00
Jazz u Gradskoj bašti - Vladimir Kostandinović KRCKO quartet

Višestruko nagradjivani i svetski poznati jazz bubnjar Vladimir Kostandinović (Pobednik Tuscia in Jazz 2008, takmičenje Jimmy Woode ITALY), kompozitor i aranžer, rodjen je u Pancevu i odrastao u rodnom gradu Kovinu. Interesovanje za muziku i bubnjeve pokazao je jos od svoje treće godine, a ozbiljno muzičko obrazovanje započeo je sa sedam godina. Bubnjevi su oduvek bili njegova prava ljubav i želeo je da se bavi njima, strastveno.
 

Prelomni momenat u njegovoj karijeri desio se u avgustu 2009, kada je pozvan da nastupi sa jednim od najvecih svetskih jazz majstora orgulja hammondB3, Tonijem Monacom i njegovim triom u Skotskoj. Ubrzo nakon te turneje, godine 2009 Vladimir odlazi u New York,osniva sopstveni Band u kojem sviraju Jimmy Greene-tenor saxophone, Danny Grissett-klavir i Matt Brewer-bass i snima svoj prvi album „COURSE OF EVENTS” sa autroskim kompozicijiama koji je izdat pod etiketom austrijske izdavacke kuce, JiveMusic records.


Nekoliko godina kasnije Vladimir započinje značajnu saradnju sa jednim od najpoznatijih evropskih jazz pijanista Antonio Faraom i postaje stalni član i bubnjar benda "Antonio Farao European Trio".
Godina 2015 bila je posebno uspešna za Vladimira Kostadinovića, budući da je snimio i svirao album Dusku Gojkovicu u Nemačkoj "Duško Gojković Kvintet with Brandenburg Philharmonic", a odmah nakon toga snimio i svoj drugi po redu album "THE LEFT SIDE OF LIFE" i koji je izdat za jednu od najstarijih i najprestižnijih svetksih jazz kuca,a pitanju je ENJA records.

Kao leader svog benda kao i u saradnji sa ostalim muzicarima i bendovima, Vladimir je svirao na najvecim svetskim jazz festivalima i imao cast da deli binu sa muzičarima kao što su: Benny Golson, Gregory Porter, Kevin Hays, Dusko Gojkovic, Till Brönner, Antonio Farao, Franco Ambroseti, Peter King,John Ellis, Vicente Archer, Matt Brewer, Anthony Wonsey, Jimmy Greene,Tony Monaco i mnogi drugi.
Vise informacija na website-u www.vladimirkostadinovic.net

Cena karte 200 rsd

NAZAD