PROGRAM za datum :: 21/07/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Petak, 21/07/2017, 19 : 00
Otkriće i identitet Latinske Amerike

Društvo hispanista, u okviru  Međunarodne letnje škole latinoameričkih studija, i Institut za evropske studije priređuju promociju prvog prevoda na srpski jezik knjige meksičkog filozofa Leopolda See (Leopoldo Zea, 1912-2004), Otkriće i identitet Latinske Amerike.

“Studija može da nam posluži kao polazna tačka za promišljanja sopstvenih svetova i ideologija svakog čitaoca ili čitateljke ponaosob. Stoga je smatram izuzetno važnim štivom i na srpskom jeziku. Konačno, činjenica da je izvorna verzija teksta pisana u bivšoj Jugoslaviji (Cavtat, 1988), uprkos idealizmu i optimizmu u bolji svet koji je pred nama, a čije ostvarenje (još) nismo doživeli, dodatno nas povezuje sa autorom i njegovim tumačenjem univerzuma.”
Prof. dr Jelena Filipović

Učesnici: Orasio Čeruti-Guldberg (Meksiko) – filozof
Anđela Gašić (Srbija) – koordinatorka prevodilačkog tima
Jelena Filipović (Srbija) – recenzentkinja knjige
Moderatorka: Jelena Spasojević koordinatorka projekta Letnja škola 

NAZAD
 
  Petak, 21/07/2017, 22 : 00
Letnji GistroPop

Sredinom jula dok su gradske ulice poluprazne, u KC Grad svraćaju neke noći koje se pamte i onda kada dođu snegovi. Tako je bilo protekle dve godine na GistroPopu tokom leta, a po svemu sudeći isto nas čeka i ovog jula. Svratite u baštu kod Brankovog mosta da ispod crveno belih lustera pravimo uspomene. Sve što vam je potrebno su danacing shoes. Ulaz je još uvek dž.
Petak 21. jul, 22h
Musicman: Skoča

NAZAD