PROGRAM za datum :: 02/10/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 02/10/2017, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak: Rekonstrukcija Ženski Fond

Cilj kampanje koju je pokrenula Rekonstrukcija Ženski fond je da problematizujemo pitanje novca koji je javan i gde se on troši a da se isto zapitamo gde individualno možemo da damo novac.
Mi uopšte ne učimo niti o značenju niti o upravljanju novcem, mi samo pričamo o novcu i kapitalizam ga uspostavlja kao društvenu vrednost, ali mi suštinski uopšte ne učimo o novcu i finansijski smo nepismene/i. Zato su ovakve edukacije važne. Kako to da ceo život radimo za malo ili mnogo a retko se zapitamo: PA GDE SE TAJ NAŠ NOVAC UTROŠI?

Ovo veče znate sigurno da će se vaš novac i bon od 200 dinara utrošiti na jelovnik koji čine vege specijaliteti:
- Bećarac da ugreje dušu
- Pločice razne od heljde, kukuruza, susama i ovsa
- Smoothie zeleni da ti mozak pomuti
- Vege mafini sa porukom za poneti

Umetnički program večeri donosi mnoge radosti od učesnika i učesnica na edukativnoj kampanji, zato dodjite :
- street radio - ulični radio iz Zrenjanina
- intervjui Romkinja-radna prava-PAOR Zrenjanin
- Projekcije filmova sa festivala Uhvati film, Novi Sad
- Marko Paunović, live performance
- DJ Katarina Lončarević, aktivistkinja

Veče solidarnosti, užitka i radosti !

NAZAD
 
  Ponedeljak, 02/10/2017, 20 : 00 - 15/10/2017
Nataša Kokić: Distribucija verovatnoće

Dobitnicu nagrada Vladimir Veličković za crtež (2013.) i Dimitrije Bašičević Mangelos (2014.) ne treba posebno predstavljati. Kokić je do sada priredila 18 samostalnih i učestvovala u mnogo više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Izlaže od 2006. godine.
Ogleda se u crtežu koji je koncipiran strukturalistički, tako da je crtež manjeg formata gradivna jedinica celine monumentalnog formata.
Distribucija verovatnoće dodatno ispituje strukturalizam preko dela antičkih filozofa koji su polazna inspiracija ovog segmenta radova, a odnosi se na moguće pozicije elektrona u odnosu na nukleus atoma. Kako umetnica navodi: „Radovi su analogije modernih izbora i njihovih rezultata pojedinaca u savremenom društvu. Svaka pod-tema počinje od jedne pronađene fotografije, koja funkcioniše kao 'seme' iz kog nastaju ponavljanja i kretanja. Ambijent koji stvaraju radovi treba da podseća na antičke hramove.“

Kako bi pojačala svoj strukturalistički koncept ovoga puta Kokić ne koristi nikakve fiksatore na svojim crtežima. Opredeljuje se za organske materijale ugljen i papir, pa su crteži sami po sebi nestabilni i podležu promenama i uticajima, odnosno distribuciji verovatnoće. Oni su nestabilne gradivne jedinice, poput elektrona, koji u ovom slučaju grade jednu stabilniju vizuelnu celinu, koja nije konačna jer je podložna promenama.
Izložba će biti otvorena do 15. oktobra, svakog dana od 14 do 20 časova

NAZAD