PROGRAM za datum :: 16/10/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 16/10/2017, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak - Baštalište ponovo kuva za vas!

Pridružite nam se na Delikatesnom ponedeljku i uživajte u slasnoj vege klopi:

Meni 1: Potaž od čarobne bundeve & Jesenjska proja
Meni 2: Sataraš a la “Baštalište” & Jesenjska proja
Cena menija: 200 rsd
Plus kolači: Baš kolač sa lavandom, Bundevara kolač, Egzotični banana bred (kolači nisu obuhvaćeni menijem)

Osim klope, imaćete priliku da se prijavite za članstvo, volontiranje i radionice u sezoni Baštališta 2017/18.

NAZAD
 
  Ponedeljak, 16/10/2017, 20 : 00 - 29/10/2017
Maja Gecić i Aleksandra Antić - Snovanje našeg bića

Projekat se bavi industrijskim nasleđem Jugoslavije, povezuje ga sa ličnim istorijama i migracijom. Gecić i Antić bave se nestajanjem beogradskih tekstilnih kombinata, kroz dva različita pristupa, čiji je rezultat multimedijalna postavka koja objedinjuje video, print, skulpturu i instalaciju.
Polazeći od iskustava sopstvene majke, radnice Beogradskog Pamučnog kombinata, Antić nastoji da principom rekonstrukcije istraži odnose izmedju unutrašnjeg, psiholoskog i spoljasnjeg, socijalnog „modela” života, naročito u okvirima migracije i asimilacije. Antić će dokumetovati performans i izloziti instalaciju, po principu serijalnosti fabričke proizvodnje i repeticije u filozofskom smislu, sa posebnim osvrtom na Delezovu koncepciju kreativnog čina kao otpora.
Sa druge strane Gecić se bavi Beogradskim Vunarskim kombinatom, ali više iz antropološkog ugla, osvrćući se na kolektivnu memoriju penzionisanih radnika, dokumentujući njihove razgovore i sećanja. Istovremeno prikupljanjem i intervencijama na autentičnoj vunenoj konfekciji, pokušava da uspostavi muzeološki kontekst spajanjem materijalnog i nematerijalnog nasleđa.

Namera umetnica da preispitaju odnose između nestajanja kolektivne istorije i društvene strukture, kao i tekuće promene individulanog i kolektivnog identiteta na neki način podstiče aktuelna pitanja o prirodi umetničke prakse i uloge umetnika kroz pitanja materijalnosti i nepostojanosti.
Izložba će biti otvorena do 29. oktobra.

Realizaciju izložbe pomogla je fondacija Helpmann Akademije

NAZAD