PROGRAM za datum :: 04/11/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Subota, 04/11/2017, 20 : 00
Daniel Erdmann’s Velvet Revolution

Poznati nemački tenor saksofonista Danijel Erdman je 2015. godine, zajedno sa perspektivnim mladim violinistom Teom Sekaldijem, koji je od skoro dobitnik „Victoire du Jazz 2017“ (francuski ECHO) u kategoriji „Artiste qui monte“ ("umetnik u usponu“) i Džimom Hartom, jednim od najtraženijih evropskih džez muzičara na vibrafonu, osnovao svoj novi trio. Sve kompozicije je napisao Danjel Erdman, a prvi CD “Velvet Revolution” je krajem 2016. godine objavila izdavačka kuća BMC Records, i za tu produkciju je Danijel Erdaman dobio nagradu “Echo Jazz” kao i druge nagrade.

„Želim da očuvam ravnotežu sa preteškim bremenom istorije džeza“, jednom prilikom je neki od svojih ranijih programa prokomentarisao nemački tenor saksofonista i kompozitor Danijel Erdman koji živi u francuskom gradu Remsu i u Berlinu.
Ovaj muzičar koji je 1973. rođen u Volfsburgu predstaviće trio sa kojim uspeva da „na posebno dirljiv način spaja zvuke zemlje i vazduha.“ (iz kritike CD-a na radio-stanici BR Klassik, oktobar 2016)

Ulaz za ovo sjajno jazz iskustvo je slobodan!

NAZAD