PROGRAM za datum :: 27/11/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 27/11/2017, 19 : 00
Slatki Delikatesni ponedeljak uz Super Bake

Super Bake je inicijativa za pokretanje i otvaranje poslastičarnice gde će raditi penzionerke, odnosno bake.
Ideja je da se kroz samoodrživi projekat socijalnog preduzetništva kreira mogućnost i okruženje u kom bi vitalne penzionerke povremeno radile. Na taj način imale bi uslove da ostvare dodatne prihode uz skromne penzije kao i priliku da obogate svoj socijalni život.
U cilju realizacije ove ideje biće uskoro pokrenuta crowdfunding kampanja na Indiegogo online platformi.

Delikatesni ponedeljak će biti prilika da se upoznate i družite sa Super Bakama, informišete detaljnije o projektu, probate neke od naših domaćih kolača kao i da podržite ovu kampanju.

NAZAD
 
  Ponedeljak, 27/11/2017, 20 : 00 - 03/12/2017
Frontiers in Retreat: „Edge Effects Serbia“

Velikoj galeriji KC Grada predstavićemo multimedijalnu, internacionalnu, grupnu izložbu na kojoj vam predstavljamo umetnike koji su boravili u Srbiji u okviru projekta, ali i domaće umetnike, selektovane prema bliskosti teme kojima se njihova dela bave.
Projekat Frontiers in Retreat, čiji je fokus multidisciplinarni dijalog o ekologiji, bliži se svom kraju. Tim povodom KC Grad kao jedan od partnera na projektu prikazuje rezultate autora koji su prošli kroz razne delove Srbije poput Beograda, Zlakuse, Ečke, Bora i Sirogojna i stvarali na tim lokacijama.

Tokom proteklih pet godina publika je imala priliku da prati rad gostujućih umetnika, a neki od njih predstavili su deo svog stvaralašta i u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu 2014. Mirko Nikolić, Joanes Simon-Perret, Quelic Berga Carreras, Sara Maria Kariranta, Nabb+Teeri, Carl Giffney, Company i Radhildur Ingadottir predstaviće svoje stvaralaštvo inspirisano ekologijom i održivim razvojem. Uz gostujuće, postavku će zaokružiti odabrani domaći umetnici, čija umetnička praksa dotiče temu ekologije kroz različite aspekte, od kritičkog i konceptualnog do dokumentarnog: Dušica Dražić, Vladimir Bjeličić, Tijana Radenković, Mina Piščević i Vjeko Sumić. 

Edge Effects Serbia imaće niz pratećih programa koji uključuju radionice, obilaske muzeja sa umetnicima, projekcije video radova praćene panel diskusijama sa autorima. Pozivamo Vas da uzmete učešće u nekom od pratećih programa, upoznate se sa umetnicima, učestvujete u diskusijama i time doprinesete finalnom cilju projekta: multidisciplinarnom dijalogu koji se tiče ekologije, kao gorućoj temi za budućnost.
Izložba Edge Effects biće otvorena do 3. decembra.  Kustos izložbe je umetnička direktorka Kulturnog Centra GRAD, Ljudmila Stratimirović.

Projekat Frontiers in Retreat realizuje se uz podršku EU programa za kulturu i podržan je od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije.

NAZAD