PROGRAM za datum :: 04/12/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 04/12/2017, 19 : 00
ASTRA delikatesni ponedeljak

Prijatelji i prijateljice,
Dođite da zajedno 4. decembra:
- premijerno pogledamo dokumentarne i promo video radove "Ja sam izbeglica – Ja sam doseljenik – Ja sam čovek",
- uživamo u delikatesima iz kuhinjice ASTRICE,
- skupimo donacije za decu migrante,
- đuskamo uz DJ set Aleksandre Duende,
- i razmenimo osmehe i energiju.
Hajde da nas bude što više jer ćemo tako obradovati veći broj mališana i učiniti da i njima Deda Mraz donese novogodišnje čarolije :)
A ujedno obeležavamo i Međunarodni dan ukidanja ropstva

NAZAD
 
  Ponedeljak, 04/12/2017, 20 : 00 - 08/12/2017
Entuzijast leti u Beograd: izložba plakata Dime Pantjušina

Izložba je deo šire inicijative o upoznavanju domaće publike sa živom umetničkom scenom današnje Rusije. Postavka pod nazivom "Entuzijast leti u Beograd" predstavlja presek radova moskovskog dizajnera aktivnog na sceni od početka 2000tih.

Rođen u Moskvi, Dima najpre započinje rad u štampariji Goznak kao dizajner gde 2006. postaje vodeći dizajner iste kompanije i bavi se celokupnim vizualnim delom i promocijom. 2008. počinje saradnju sa čuvenim moskovskim klubom Soljanka (Umetničko društvo S11), gde organizuje različite događaje i radi kao umetnik.


U periodu od 2011. do 2013. radi sa Institutom Strelka, gde sa tadašnjom umetničkom direktorkom radi na dizajnu scene i enterijera za različite koncerte i događaje. 2013. godine sa društvom Clevermoto otvara mali moto-bar Entuziast za koji razvija i crta logo i postavlja glavni vizuelni identitet sastavljen uglavnom od tri osnovne boje semafora - crvenoj, žutoj i plavoj. Tokom kratkog vremena on stvara poseban “jezik” kojim komunicira sa posetiocima - putem plakata. Mnogi od njih su zasnovani na krajnje jednostavnom stilu, ali odišu velikom prepoznatljivošću.

2016. godine za godišnjicu Entuzijasta izdaje knjigu “Entuziast 2013-2016” koja sadrži 299 plakata. Tokom poslednjih par godina između ostalog radi za: Nina Donis (Moskva), Interview magazine, British Council, GUM (Moskva), Institut«Strelka» (Moskva), «Nova Golandija» (Sankt Peterbrug), muzički bend «Lenjingrad», klub «Soljanka» (Moskva), «Dom Bita» (Sankt Peterbrug), Denis Simachev Shop & Bar (Moskva), Cococo (Sankt-Peterburg), Martini, Beluga, Absolut, Grolsch, Yota itd.

Otvaranje izložbe je u ponedeljak 4. decembra u 20h. U toku otvaranja biće održano i predstavljanje muzičkog projekta Dime Pantjušina sa Sašom Lipskim (iz DJ dvojca Simple Symmetry)

NAZAD