PROGRAM za datum :: 09/12/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Subota, 09/12/2017, 18 : 00
Allons enfants!

U pitanju je eksperiment: dva pisca na putu, Frederik Sirije iz Francuske (Pariz), Saša Re iz Nemačke (Berlin). Putevi im se do sada nisu ukrstili.
A evo ih sada u šetnji kroz Beograd. I u društvu Vladimira Tabaševića.
Šta primećuju? Koliko su različiti njihovi pogledi na svet, na Evropu, Srbiju, Beograd? Šta je za njih književnost? Zašto pišu? Šta ih zaokuplja: koje teme, koja građa, koji formati? Kako pisci mlađe generacije vide ulogu književnosti u eri interneta, društvenih mreža, TV serija?
Dobro došli na razgovor.

Partneri: Minstarstvo spoljnih poslova Republike Nemačke, Književni kolokvijum Berlin (LCB), Kulturni centar GRAD

Učesnici:

Saša Re (Sascha Reh) rođen je Duizburgu, 1974. Studirao je istoriju, filozofiju i germanistiku u Bohumu i Beču. Romani: Varljivo proleće (Falscher Frühling, 2010) za koji je odlikovan književnom nagradom Donje Rajne, 2011; Gibraltar (Gibraltar, 2013) doneo mu je umetničku nagradu Loto Brandenburg za književnost, 2014; Protiv vremena (Gegen die Zeit, 2015). Dobitnik književne nagrade Rurske oblasti za stvaralaštvo, 2015. Živi i radi u Berlinu.

Frederik Sirije (Frédéric Ciriez) rođen je u Paipolu, 1971. Studirao je književnost i lingvistiku. Roman Mélo (prevod naslova s nemačkog: Na ulicama Pariza) doneo mu je nemačko-francusku nagradu „Franc Hesel“. Živi i radi u Parizu.

Vladimir Tabašević rođen je u Mostaru, 1986. Studirao je filozofiju u Beogradu. Knjige poezije: Koagulum, 2010; Tragus, 2011; Kundak, 2012; Hrvatski kundak, 2014. Romani: Tiho teče Misisipi (2015) našao se u užem izboru za Ninovu nagradu; za istoimeni roman primio je nagradu „Mirko Kovač“; Pa kao (2016). Osnivač i jedan od urednika internet časopisa Prezupč koji se bavi pitanjem klasnih odnosa u društvu. Živi i radi u Beogradu.

NAZAD
 
  Subota, 09/12/2017, 23 : 00 - 10/12/2017
POPactually Soirée: About Lorna, Weird Fishes + DJ Set

POPactually Soirée mesečna je koprodukcija sa Kulturnim centrom GRAD gde se predstavljaju domaći producenti, autorski bendovi i didžejevi.

Prvi #POPactuallySoirée održan je 11. novembra, pred punim kapacitetom KC Grada. Tokom večeri, napravljena je koncertna promocija novih spotova Bojane Vunturišević, a noć se nastavila žurkom uz POPactually DJ set.

U subotu, 9. decembra, svoj nastup imaće About Lorna.
Ovaj trio koji sada čine Ivanka, Čeda i Srđan, prave pesme sa elektronskim matricama, bez bubnja ili bilo kakvog perkusivnog elementa. Izdvaja ih to što stvaraju i na srpskom jeziku, a od instrumenata koriste tišinu, koliko i njeno odsustvo.
Njihovu muziku najlakše je podvesti pod trip-hop, ali About Lorna se žanrovski širi, pa su neke pesme podpale pod elektro i dream-pop.

Na početku večeri, predstaviće nam se i jedan sasvim novi duo - Weird Fishes! Katarina Vukoman i Peđa Todić, pre godinu dana, započeli su ovaj akustični projekat iz ljubavi prema repertoaru koji u Beogradu nije zastupljen, a ima svoju publiku.
Njihov prvi autorski singl, Shades of You, upravo je objavljen. Počinje gitarom i glasom, a razvija se u elektropop koji nedostaje domaćim radio stanicama. Producirao ga je Srđan Popov AKA Sergio Lounge.

Nakon koncerta sledi POPactually DJ set uz lipsink nastupe lokalnih dreg umetnika pod okriljem organizacije RPDR Serbia.

Ulaz 400/300 RSD

NAZAD