PROGRAM za datum :: 29/12/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Petak, 29/12/2017, 19 : 00
Predgovor #6: O problemima književnog prevođenja

Kakva je pozicija prevodilaca na književnom tržištu? Koju ulogu prevodioci imaju u procesu književne produkcije i kakav je njihov kreativni doprinos samom sadržaju knjige? Može li prevod nadmašiti original i pod kojim uslovima se odvija prevodilački posao u trenutnoj kulturnoj politici Srbije? Koliko je važno da prevod bude veran originalu i šta odlučuje kvalitet dobrog prevoda?


U poslednjem razgovoru ove godine u okviru književnog programa “Predgovor” fokusiramo se na probleme književnog prevođenja. Zajedno sa našim sagovornicima pokrenućemo ove i druge važne teme koje se tiču recepcije književnog dela na drugim jezicima.


Učesnici:
Miloš Konstantinović (Udruženje književnih prevodilaca)
Vladimir Janković, prevodilac

Moderator:
Filip Šakan

NAZAD
 
  Petak, 29/12/2017, 23 : 00 - 30/12/2017
Midnight Orient 2nd Birthday w/ Moussaka (live) & As Smooth As

Moussaka je pikantni miks instrumentalnog kalifornijskog surf-rock zvuka i jugoslovenskih folk-pop hitova osamdesetih godina, a do sada ima tri DIY EP izdanja. Bend je u pocetku radio kao dvojac, Petar Živić i Igor Mitić (gitare), a kasnije se pridružuju Davor Sopić (bas) i Uroš Milkić (bubanj). Galvni adut MOUSSAKAe je sigurno nastup uživo, a to je događaj koji ne smete da ne dozvolite da ga ne propustite!

NAZAD