PROGRAM za datum :: 30/12/2017 Klikni ovde za kompletan program
  Subota, 30/12/2017, 22 : 00 - 31/12/2017
Sergio Lounge @KC Grad

Sergio Lounge je alter-ego beogradskog autora i muzičara, Srđana Popova. Svojim muzičkim i vizuelnim stilom spaja različite elemente savremene i retro kulture u jedinstvenu pojavu na regionalnoj sceni koja je upečatljiva na prvi pogled, na prvo slušanje. Najočigledniji iskorak od norme jeste velika šarena tastatura, koju koristi kao instrument. Tastatura je svirački najpribližnija keytar-u, ali nosi i svoje specifične karakteristike, koje je sam usavršavao vremenom i načinio ga pravim muzičkim instrumentom. Iako nije prvi čovek koji koristi tastaturu u muzičke svrhe, prvi je koji je na tako bezobrazan način izneo na binu i učinio to svojim instrumentom.

Sergio Lounge je šaljiv, zabavan i sa dozom auto-ironije, ali ipak i više od toga. Svojom muzikom, koja je pretežno instrumentalna, poigrava se sa muzičkim žanrovima i šablonima, time se igrajući sa percepcijom slušalaca na neočekivane načine. U svakoj pesmi, ta igra se svodi na stvaranje asocijacija kod slušaoca, u određenim momentima ostajući potpuno u okviru zadatog žanra, a ponekad ga i potpuno napuštajući u svrhu iznenadjenja.

U pesmama gde zapeva, njegova iskrenost ka pristupu muzici je najočiglednija. Pesme sa pevanjem su mu najčešće balade, vrlo emocionalne i eksplozivne, sa razvijenim melodijama i jednostavnim tekstom. Peva i na srpskom i na engleskom jeziku, menjajući jezike kao što menja i žanrove - u zavisnosti od toga šta sama pesma zahteva.

Sergio postoji već 2 godine, i za to vreme je svirao na najrazličitijim događajima - od klupskih žurki do festivala i koncerta, svirajući sa imenima kao što su: Ti, !!! (Chk Chk Chk), Grupa Beograd, Artan Lili, Ensh, Rogi…

Koncertom u KC Gradu prvi put se predstavlja beogradskoj publici celovečernjim koncertom, koji će održati zajedno sa svojim novim bendom

NAZAD