PROGRAM za datum :: 21/01/2018 Klikni ovde za kompletan program
  Nedelja, 21/01/2018, 20 : 00
Vukašin Đelić & Ivan Čkonjević

Ivan Čkonjević svira električnu gitaru, mahom je tretirajući kao gudački instrument.

Tokom 2010. godine je oformio Orkestar "Gradovi utočišta" sa kojim je tokom avgusta te godine snimao album i koncertno se aktivirao.
Pored samostalnih nastupa bio je aktivan kao član post-rock benda Ana Never, kolektiva Belgrade Noise i kao čest gost Jesenjeg orkestra Daniela Kovača. Muzičari sa kojima je sarađivao: Wo0 ( Vukasin Djelic ), Tijana Stanković (Orkestar "Gradovi utočišta"), Breda Krumpak (Čompe), Milica Svirac (Orkestar "Gradovi utočišta"), Nikola Nešković (izmenavremena, Wystan Whitman, Jutro na polju lavande), Darko Jovanović, Matjaž Mancek (Alzheimer Trio), Simon Spurrier (Sickoakes), Jamal Al Kiswani, Julien Baillod, Vladimir Lenhart (Klopka za pionira), Dušan Žica (Shining Shitbox, Temple of the Smoke), Igor Dević (Hton, Dreamcraft),Borislav Prodanović (Orkestar "Gradovi utočišta", Mesta, Magnetic Poetry, Emanuil), Predrag Vernački (Magnetic Poetry, Emanuil), Igor Stangliczky i drugi. Pored muzičara, sarađivao je sa video stvaraocima, najčešće sa Milicom Jovčić, Stevom Rajićem i Manetom Žuđelovićem i sa pesnikinjom Jelenom Anđelovski.

Od 2014. godine, u okviru saradnje sa Darkom Jovanovićem, svirao je u više različitih postava sastava Bloom (Bloom duo, Bloom 5 i dr.).
Od početka 2016. godine, kao saxofonista, postaje član sastava Metak u metak.

Ivan Čkonjević je član udruženja "K.N.A.P." iz Novog Sada i jedan je od organizatora Improstora (projekat udruženja "K.N.A.P." - posvećen improvizovanoj muzici improstor.blogspot.com ).

Sažeta diskografija:
Samostalno:
Plavi bicikl pod oblacima rđe/Umesto buđenja (2009, NoEcho)
Bardo.Vertep. (2010, NoEcho)
NUŠ (2012, NoEcho)
Pastel (2013, Brlog)
Iskra (2014, MNGRM)

Sa sastavima:
Ana Never - s/t (2005, Fokus)
Jesenji orkestar Daniela Kovača - Folklor (2011, MNGRM)
Orkestar Gradovi utočišta (2013, Shayo)

//

Vukašin Đelić je gitarista iz Beograda, član grupa Dol i Halftones.

WoO gitaru jednako tretira kao instrument i kao prijemnik signala različitih uređaja, kao harmonijski i kao perkusivni instrument. Sa velikim iskustvom u improvizaciji, kao i sa iskustvom sviranja u rock bendovima, WoO spaja ove naočigled različite svetove u jedan novi, zvučno bogat i nepredvidiv svet gitare, perkusija, klavijatura i semplera.
Pod imenom WoO, objavio je veći broj albuma za različite etikete kao i za sopstvenu DIY etiketu Herbarium Records. Nastupao je na festivalima širom EU kao što su Todays Art, Unsound, Fano Free Folk, Elevate, Norberg, Dni Muzyki Nowej, Sonica i dr. kao i u Americi i Meksiku MUTEK, Communikey i dr.
Sarađuje sa poljskom kompozitorkom i violinistkinjom Olgom Wojciechowskom, pevačicom Suzanom Sumrah, sound art umetnicom Svetlanom Maraš, gitaristom Ivanom Čkonjevićem, saksofonistom Jamal Al Kiswanijem, audio vizuelnim umetnikom Izvanrednim Bobom i drugim umetnicima.

www.belgradenoise.net
https://dolband.bandcamp.com/releases
http://rhrsls.tumblr.com/

Ulaz: 300 rsd

NAZAD