PROGRAM za datum :: 25/02/2018 Klikni ovde za kompletan program
  Nedelja, 25/02/2018, 12 : 00
Gradske igre #1

U želji da promoviše kulturu igranja društvenih igara i da doprinese razvijanju gradske igračke scene, KC Grad i ove godine otvara vrata ljubiteljima društvenih igara i svim zainteresovanima.

C22 je pripremio veliki broj društvenih igara koje volite, ili ćete tek da zavolite, a među njima su Hex, Go, "Magic: The Gathering" , klasične igare poput Monopola i Rizika, kao i skrivena blaga poput Terraforming Mars, DOOM, Dixit i jos dosta toga. Članovi kluba biće tu da vam objasne pravila i da se igraju sa vama.
Zasucite rukave, raširite tablu, dunite u kockice, odmerite protivnike i neka igre počnu!

------------------------------------------

Klub c22 je nastao 2009. Posto su osim "ozbiljnih" igara voleli i neke "neozbiljnije", u ovom klubu su utočište našle najrazličitije grupe igrača i od tada do danas jedni pored drugih sede takmičari koji se spremaju za evropsko prvenstvo u Go-u, deca koja se vrlo glasno menjaju Yu-gi-oh kartama, malo starija deca koja se žustro ubeđuju oko partije mafije, društvo iz kraja koje je došlo na hladno pivo i opuštenu partiju katana ili novi članovi koji uče prvu igru komplikovaniju od Čoveče, ne ljuti se.

Za ovu deceniju kroz klub je prošlo mnogo igara i mnogo ljudi koji su upoznajući ovu subkulturu pronašli nove prijatelje, poneki i svoj poziv a svi su malko više upoznali sebe. Ono čime se ova ekipa najviše ponosi jeste na činjenicu da svi koji su ih posetili su se uvek dobro proveli i izašli sa osmehom na licima

NAZAD
 
  Nedelja, 25/02/2018, 19 : 00
Ciklus norveškog filma: "Pre nego što sneg padne"

U saradnji sa Ambasadom Kraljevine Norveške iNorveškim filmskim institutom tokom februara i marta Kc Grad predstavlja seriju igranih filmova nastalih od 2013 do 2015 godine. Žanrovi koje ovi filmovi pokrivaju su : drame, akcioni filmovi, trileri, komedije. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Pre nego što sneg padne

Šesnaestogodišnji dečak je umotan u plastiku i spušten u rezervoar sa naftom. Tako počinje dugo očrekivani filmski debi Hišama Zamana. Pre nego što sneg padne nije tradicionalni roadmovie o porodici, ljubavi, dostojanstvu i časti. Sijar je najstariji član porodice a kada njegova sestra pobegne sa sopstvenog venčanja on sebi zadaje zadatak da je vrati i povrati porodičnu čast. Potraga za sestrom postaje opasno putovanje od istoka do zapada gde sudar tradicijije i savremenog zapadnog života izaziva i samog Sijara da sazna ko je on zaista. U Istanbulu se susreće sa mladom devojom Evin koja se takođe igubila imeđu granicama u Evropi. Evin pristaje da putuje sa Sijarom ne znajući za njegove tačne planove

Režija: Hisham Zaman
Žanr: akcija, drama, triler
Uloge: Abdullah Taher, Suzan Ilir, Bahar Ozen
Produkcija: Paradox, u ko-produkciji sa Mitosfilm
Trajanje: 105’
Godina: 2013

NAZAD