PROGRAM za datum :: 05/03/2018 Klikni ovde za kompletan program
  Ponedeljak, 05/03/2018, 19 : 00
Delikatesni ponedeljak: Španska gozba uz školu Castellana

¿Por qué?

¿Pero por qué ne posetiš KC grad 5. marta od 19h i ne uživaš u pravoj španskoj gozbi?

Ovog ponedeljka uz specijalizovanu školu španskog jezika Castellana zajedno kuvamo tipična nacionalna jela:

• gaspaćo (hladna supa od paradajza i povrća),

• paelju (jelo sa pirinčem, piletinom i morskim plodovima).

Za cenu jednog bona od 200 dinara doživi najbolje od mediteranske kuhinje, koje ti krčka ekipa iz škole Castellana.

Goste čekaju i posebni flajeri sa 50% popusta na mesečni kurs jezika u malim grupama svih nivoa.

 

Nos vemos!

NAZAD
 
  Ponedeljak, 05/03/2018, 20 : 00 - 17/03/2018
Izabela Mašić: Infitialis

Ovogodišnju izlagačku sezonu Velike galerije otvaramo izložbom mlade slikarke Izabele Mašić pod naslovom Infitialis. Ova izložba samo je jedna u nizu izložbi mladih autora koje ćemo predstaviti beogradskoj publici ove sezone.
Izabela Mašić diplomirala je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesorke Bosiljke Zirojević Lečić. Još za vreme studija učestvuje na domaćim i inostranim umetničkim projektima poput Mural: Studio Vincent u Somboru, Mural: Sigurrna kuća (Socijalni centar za zbrinjavanje dece) u Novom Sadu. Pohađala je letnju akademiju likovnih umetnosti u Salcburgu, te učestvovala na seminaru Dunav nas spaja u Štutgartu i Strasburu.
Infitialis je projekat kojim se prvi put predstavlja beogradskoj publici, a radi se o seriji slika zasnovanim na psihološkom i sintaksičkom istraživanju. Polazeći od negativnih događaja, negativnih osećanja i stanja Mašić propituje zbog čega nastojimo da ih eliminišemo i zaboravimo. Istražujući ovu temu zaključila je da potiskivanjem tih iskustava, sve pozitivne stvari u životu počinjemo da uzimamo zdravo za gotovo, što nikako nije dobar rezultat. Serija Infitialis počiva na kontrastu pozitivno-negativno, kao jedinog rešenja da se kroz život ide balansiran i zdrav način. Eksperimentišući u svom slikarstvu Mašić dolazi do simbolične veze negativnih emocija i negativa u fotografiji. Na ovim homonimima zasniva čitavu seriju slika velikog formata na kojima slika ljudsku figuru varirajući složenost kompozicije od potpunog prepletanja u samu sebe, do pročišćenih i jasnih prikaza. Na ovaj način se, kroz seriju, rešava problem balansa pozitivnih i negativnih iskustava.

Otvaranje izložbe u ponedeljak 5. marta od 20 časova. Izložba će biti otvorena do subote 17. marta, svakim danom od 14 do 20 časova.

NAZAD