PROGRAM za datum :: 15/04/2018 Klikni ovde za kompletan program
  Nedelja, 15/04/2018, 11 : 00
Grad Yard Sale

Pažljivo prolazite komad po komad - nešto vam je malo, nešto više nije u vašem stilu, a za nešto je jednostavno vreme da putuje dalje...
Ako se pronalazite u nekom od gore navedenih "simptoma", prijavite se na Grad Yard Sale u okviru kog ćete imati priliku da prodate / razmenite / donirate garderobu, obuću, aksesoare, knjige, stripove, ploče, kasete, igračke za decu, sitne komade kućnih predmeta.

Mi ćemo se potruditi da vam obezbedimo prijatnu atmosferu u kojoj ćete uživati, zaraditi, pronaći nešto za čim čeznete, biti humani..

Prijave i informacije na yardsale@gradbeograd.eu

NAZAD
 
  Nedelja, 15/04/2018, 21 : 00 - 16/04/2018
The Bonnevilles u Beogradu

Garage/blues duo iz Lurgana, Severna Irska jedan je od najzapaženijih evropskih garažnih rok bendova u Americi. Ne samo što su poslednja dva albuma objavili za Alive Records, verovatno najvažniju garage/blues etiketu na svetu, već su i 2015. svirali dva prestižna festivala The Deep Blues Fest (Clarksdale, Mississippi) i Juniors Juke Joint (Holly Springs, Mississippi) kad je ovaj ili sličan zvuk u pitanju.
Formirani su pre 10 godina. Gitarista i pevač Andrew Andy McGibbon Jr. i bubnjar Chris McMullan vrlo brzo i izdaju prvi album, izuzetni „Good Suits & Fightin’ Boots“. Eksplozivna energija i vrlo autentična crta u žanronskom izrazu učinili su da bend ne padne „u zaborav“ kao još jedan od mnogih gitara/bubnjevi sastava tog vremena. The Bonnevilles objavljuju drugi album „Folk Art & The Death Of Electric Jesus“ u novembru 2012. Momci iz Lurgana i dalje sviraju svoju verziju panka, bluza i soula da sve pršti iz zvučnika. To im u periodu koji nailazi obezbeđuje mesto „među izabranima“ na spomenutim Deep Blues i Juniors Juke Joint festivalima 2015. godine.
„The Arrow Pierced My Heart“ iz 2016. je prvi LP za prestižnu kompaniju Alive Records i najbolje izdanje do sada. Bend koji umešno sjedinjuje nasleđe irskog folka sa prvoklasnim delta bluzom ili soul sa pankom, a da sve to zvuči skoro kao jedan potpuno novi žanr znatno je iznad proseka i zaokuplja pažnju, a diskografski ugovor sa uglednom firmom dovodi do većih šansi za koncertnim nastupima i grupa koristi priliku da se predstavi gde god je moguće ciljajući žanrovski profilisane festivale, klubove i agencije.

Novi album „Dirty Photographs“ biće objavljen u martu ove godine za Alive Records. Prve kritike nagoveštavaju da se radi o još jednom rokerskom biseru za mladiće iz Severne Irske. Nedugo po izlasku albuma The Bonnevilles kreću na evropsku turneju i sviraće po prvi put u Beogradu u nedelju, 15. aprila u KC Gradu.

Ulaznice od 12. marta po pretprodajnoj ceni od 400 dinara na šanku KC Grada i u pabu Brod, dok će na dan koncerta iznositi 500 dinara.

https://www.thebonnevilles.co.uk/
http://www.alive-records.com/artist/the-bonnevilles/
https://thebonnevilles.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/thebonnevillesUK/
http://nodepression.com/album-review/lurgan-ireland-bonnevilles
https://www.allmusic.com/artist/the-bonnevilles-mn0003393543/biography
https://badmusicforbadpeople.com/bonnevilles-u-beogradu/

NAZAD